Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ- Βίαιες συγκρούσεις στην Ταξίμ

ΒΙΝΤΕΟ- Βίαιες συγκρούσεις στην ΤαξίμΒΙΝΤΕΟ- Βίαιες συγκρούσεις στην Ταξίμ Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη από την επιχείρηση απομάκρυνσης των διαδηλωτών, με χρήση δακρυγόνων και με κανόνια νερού. Η Αστυνομία άρχισε να ρίχνει τις σκηνές που διαδηλωτές έχουν στήσει στο πάρκο, ενώ μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι 29 άτομα έχουν τραυματιστεί.



Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε υπό τη μορφή τελεσιγράφου την αποχώρηση του κόσμου από το πάρκο Γκεζί έως την Κυριακή, προειδοποιώντας με επέμβαση της αστυνομίας.
Σήμερα, Κυριακή έχει προγραμματιστεί διαδήλωση των υποστηρικτών του Ερντογάν στην πλατεία Ταξίμ.


Πριν το τελεσίγραφο Ερντογάν, οι διαδηλωτές είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν την κατάληψη στο πάρκο Γκεζί, αγνοώντας την προηγούμενη έκκληση του Πρωθυπουργού να αποχωρήσουν, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «παγώσει» την ανάπλαση του πάρκου.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Πλατφόρμα Αλληλεγγύη Ταξίμ σε ανακοίνωση «θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας για χάρη κάθε αδικίας που λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας», τονίζοντας ότι  «αυτή είναι μόνο η αρχή».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου