Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΞΥΠΟΛΥΤΑΔΕΣ & ΞΕΠΟΥΛΗΤΑΔΕΣ: Το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε πραγματικούς αριθμούς

Υπάρχουν άνθρωποι που τους φτύνεις και νομίζουν ότι ψιχαλίζει.

Σ’ αυτή την κατηγορία “ παίζει”, στο σύνολό του, το πολιτικό σύστημα της χώρας.


Με επικεφαλής την εκάστοτε πλειοψηφία στη Βουλή μπορεί και περνάει ότι ρυθμίσεις θέλει, προκειμένου να εξυπηρετήσει “ ντόπιους” και αλλοδαπούς φίλους νοιαζόμενο πρωταρχικά για τα δικά του συμφέροντα.


Στα πλαίσια αυτά γράφαμε ότι έχουν μαζευτεί στην Αθήνα όλα τα διεθνή κοράκια των αγορών για να λάβουν μέρος στο ξεπούλημα – με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους – της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού λαού.

Ο Σόρος, ο Φόρμπς, Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί και Ρώσοι σκυλεύουν το ανυπεράσπιστο σώμα της Ελλάδας μας. Είναι σε απόσταση αναπνοής ώστε έναντι πινακίου φακής να οικειοποιηθούν τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του Ελληνικού κράτους. ΔΕΗ, ΟΤΕ, λιμάνια, σιδηρόδρομοι, χρυσό, πετρέλαια κλπ.

Μια τεράστια monopoly παίζεται σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Το κουμάντο κάνουν οι χθεσινοί ξυπόλυτοι που μέσα σε 30 χρόνια, και αφού χρέωσαν και χρεοκόπησαν την πατρίδα, ανέλαβαν να την σώσουν αναγορευόμενοι σε ξεπουλητάδες της.

Η κομματική γενιά του Πολυτεχνείου που γεύτηκε τον πλούτο στην μεταπολίτευση καταλαμβάνοντας όλες τις καίριες θέσεις του καθεστώτος και γινόμενη ΚΑΘΕΣΤΩΣ αναλαμβάνει να βάλει και την ταφόπλακα στις προσδοκίες για μια αξιοπρεπή ζωή των γενιών που έρχονται. Οι ξυπολυτάδες αναλαμβάνουν ρόλο ξεπουλητάδων.

Και για να μιλήσουμε με αριθμούς, τι σημαίνει ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας:

Πουλάνε το 17% της ΔΕΗ για 400 εκατομμύρια ευρώ. Άρα εκτιμούν πως η συνολική αξία της επιχείρησης (το 100%) ανέρχεται στο ποσό των 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Είναι γνωστό και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, ότι 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ αποτιμάται η αξία ενός μόνο θερμοηλεκτρικού σταθμού 300MW.

Στην περιοχή της Κοζάνης και Φλώρινας μόνον, υπάρχουν καμιά 20αριά θερμοηλεκτρικοί σταθμοί.

Ένας χονδροειδής υπολογισμός της εγκατεστημένης αξίας της ΔΕΗ είναι πάνω από 100 δις.

Δηλαδή 50 φορές πάνω από την τιμή που πουλάνε, χωρίς να υπολογίσουμε το brand name με το πελατολόγιο και τον μονοπωλιακό της χαρακτήρα οπότε μάλλον πουλάνε σε τιμή 1/100.

Αυτό κι αν δεν είναι βέβαια “ αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας” για να ξεχρεώσουμε !!!!!

Ακόμη κι αν κάποιος είναι υπέρ της πώλησης του συγκεκριμένου πακέτου (όπως ο φίλος που μου έδωσε τα στοιχεία) δεν θα μπορούσε να δεχθεί μια τιμή κάτω από το 50% της αξίας του.

Οπότε το 17 % θα έπρεπε να πουληθεί πάνω από 20 δισεκατομμύρια. Και όχι 0,4.

Αλλά οι πρώην ξυπολυτάδες και νυν ξεπουλητάδες το έχουν ξανακάνει στο πρόσφατο παρελθόν με ΟΤΕ και Βγενόπουλο ο οποίος έβγαλε σε ένα βράδυ την αξία μιας Τράπεζας και της VIVARTIA.

Δείτε τι έλεγε πριν από ένα χρόνο(Απρίλης ’10) ο λαλίστατος Πάγκαλος για τον Βγενόπουλο.

Οι αγοραπωλησίες τότε γίνανε επί ΝΔ. Απειλούσε για εξετάσεις σκανδαλωδών υποθέσεων.

Τώρα που “ σκοτώνουν” όλη την Ελλάδα οι ίδιοι, ποιοι θα πρέπει να δικαστούν, πότε και με ποιές ποινές;


Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου