Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Tσίμπα Γεωργιάδη..Ο Π.Δούκας δικαιώνει το ΒLOG! Από τα 360 δις τα 213 είναι τόκοι. «Χρειάζεται πολιτική λύση»!


Tι έγραφα στις 11 Απριλίου;
Και μην αρχίσεις τα γνωστά, τι έκανε ο Δούκας όταν ήταν Υπουργός, επι του θέματος να σχολιάσεις. Το τοκογλυφικό χρέος είναι γεγονός. Το Διεθνές δίκαιο που δεν σέβεσαι απ' ότι φαίνεται μας δίνει το δικαίμωμα να αρνηθούμε το τοκογλυφικό μέρος του, Αντι να το ....

αναγάγεις σε πρώτο θέμα, συνεχώς μας μιλάς για αποκρατικοποιήσεις και πράσινα άλογα.
“…Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό, αν ήταν οικονομικό η λύση θα είχε βρεθεί πριν μπούμε στο μνημόνιο, πτωχεύσεις και αναδιανομές του πλούτου γίνονται από την εποχή που ζούσαμε στις σπηλιές, από το Κυλώνειον Αγος στον Δράκοντα κι από εκεί τελικά ο Σόλων.
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι καθαρά πολιτικό, η πολιτική ελίτ και οι εργολάβοι προσπαθούν να επιβιώσουν, αλλά και να κερδίσουν (Real Estate) συνάπτοντας μια ανίερη συμμαχία-μνημόνιο με τα μεγάλα λαμόγια του εξωτερικού. Τραβάνε όλο το ρευστό από την αγορά και τις καταθέσεις μας, μέσω της φορολογίας και θα αγοράσουν μετά γη κι μετοχές για συμβολικά ποσά…”
Ομοίως κι η ολυμπιάδα ανέρτησε τον πίνακα του χρέους στο άρθρο : ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Από τα 360 δις Ευρώ του χρέους, τα 211 προέρχονται από δανεισμό για την πληρωμή τόκων!!
Τι είπε σήμερα ο Π.Δούκας στον REALFM;
“…από τα 360 δισ. ευρώ τα 213 είναι τόκοι. «Χρειάζεται πολιτική λύση» ανέφερε…”
Πιο αναλυτικά διαβάζουμε στην Ιστοσελίδα real.gr
Την πρόταση η Ελλάδα να αποσύρει χρέος ύψους 150 δισ. ευρώ κατέθεσε ο Πέτρος Δούκας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο πρώην υφυπουργός οικονομικών επεσήμανε: «Σε συνεννόηση, έστω και κρυφά με την Ε.Ε., να βγουν οι μηχανισμοί στήριξης και να αγοράσουν τα ελληνικά δάνεια που πωλούνται στην αγορά με έκπτωση 50%. Είναι και θετικό που πωλείται φτηνά. Να αγοράσει η Ε.Ε. 150 δισ. ευρώ στη μισή τιμή. Είναι ευκαιρία. Να τα αγοράσουν και μετά να τα αποσύρουμε».
Όπως είπε ο κ. Δούκας «και 500 χρόνια να δουλεύουμε οι Έλληνες, ο λογαριασμός δεν βγαίνει».
Σύμφωνα με όσα ανέφερε: «Εμείς να κάνουμε αυτά που πρέπει, να έχουμε πλεονάσματα, αλλά πρέπει η Ε.Ε. να καταλάβει ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει».
Όπως υπογράμμισε ο κ. Δούκας το κεντρικό χρέος του κράτους είναι 360 δισ. ευρώ, στα οποία πρέπει να προστεθούν και 40 δισ. ευρώ εγγυήσεις που έχει δώσει το δημόσιο για να δανειστούν επιχειρήσεις και ΔΕΚΟ. «Κατά τη γνώμη μου το άνοιγμα των ασφαλιστικών είναι 250 δισ. ευρώ και επιπλέον 250 δισ. ευρώ το άνοιγμα των ιδιωτών. Άρα οι Έλληνες χρωστούν 900 δισ. ευρώ».
Σύμφωνα με τον κ. Δούκα από τα 360 δισ. ευρώ τα 213 είναι τόκοι. «Χρειάζεται πολιτική λύση» ανέφερε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου