Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

TΡΩKTIKO:ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ–ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΕΡΜΕΛΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ

Οι ευχες μας επιασαν τοπο.Ενα χρονο μετα,μελος της οικογενειας του Σωκρατη Γκιολια,ο πεθερος του Ευθύμιος Κερμελής,σπαει τη σιωπη του και μιλαει για ολους και για ολα.

Μια συνεντευξη καταπελτης που πρεπει να τη διαβασετε και να την αναδημοσιευσετε παντου,ωστε να δει ολος ο κοσμος τη σαπιλα και τη διαφθορα των Αρχων και του Παρακρατους.

- Εναν χρόνο μετά…


Το τραγικό είναι ότι είμαστε στο σκοτάδι. Εχω αρχίσει να καταλήγω σε συμπεράσματα έπειτα από αυτό που μου είπε ένας μοναχός. Δεν φοβόντουσαν αυτό που ήταν ο Σωκράτης, αλλά αυτό που θα γινόταν. Πίστευα ότι ήταν ένα απλό παιδί που έκανε μόνο τη δουλειά του και ζούσε από αυτή. Ωστόσο, σκεπτόμενος τα γεγονότα, κατάλαβα την εμβέλεια που είχε και πως ίσως ενοχλούσε κάποιους με αυτά που έγραφε. Είχε απήχηση. Είναι το πρώτο θύμα της κρίσης! Ο πρώτος μάρτυρας της νέας τάξης πραγμάτων… Θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Είχε το ραδιόφωνο, το troktiko και ετοιμαζόταν να βγάλει εφημερίδα. Θα είχε μεγάλη απήχηση. Αν ζούσε, ένα κείμενο θα έγραφε και θα γέμιζε η πλατεία Συντάγματος.

--ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ--

- Και η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» που ανέλαβε την
ευθύνη;
Είπαν ότι είναι η «Σέχτα». Ομως γιατί να θέλουν να σκοτώσουν τον Σωκράτη; Αν αυτοί οι άνθρωποι υπερασπίζονται τους κοινωνικούς αγώνες, δεν είχαν λόγο να τον βγάλουν από τη μέση. Ηταν στο ίδιο μετερίζι με εκείνους. Αυτό είναι το ακατανόητο για μας. Πώς γίνεται να είναι στόχος μιας οργάνωσης που υποστηρίζει τα συμφέροντα του λαού από τη στιγμή που και ο Σωκράτης ήταν ένας μάχιμος δημοσιογράφος και τα υπερασπιζόταν;

--Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ--

- Υπάρχουν εξελίξεις;
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πέλαγος… Κανένας δεν μας έχει βοηθήσει να βρούμε την άκρη. Η Αστυνομία δεν εξετάζει καμία άλλη εκδοχή πέραν αυτής από της «Σέχτας» η οποία για δικούς της λόγους σκότωσε έναν δημοσιογράφο. Εμένα δεν με πείθει. Κάτι άλλο κρύβεται, το οποίο θα ξέρουμε τι είναι μόνο όταν αποκαλυφθεί. Ελπίζουμε μόνο στη βοήθεια του Θεού.Θα σας πω μόνο ότι τον Σωκράτη τον τίμησαν στην Αμερική κι εδώ δεν βρέθηκε ούτε ένας δημοσιογράφος να πει κάτι.Υπάρχει σιωπή. Σιωπή ανεξήγητη για μένα. Υπάρχουν συμφέροντα; Δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι ελεύθερη η δημοσιογραφία στην Ελλάδα; Μας είπαν να πάμε στην Αμερική, στη Νέα Υόρκη, να τιμήσουμε τον Σωκράτη. Στείλαμε έναν δικο μας άνθρωπο, που ζει εκεί, και πράγματι του αφιέρωσαν μία ώρα, του έβαλαν τη φωτογραφία του σε έναν τοίχο και μας έδωσαν τιμητική πλακέτα.

--ΥΠΟΠΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ.ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ--

- Είστε σε επαφή με την Αντιτρομοκρατική;
Κάποια στιγμή που ζητήσαμε να μάθουμε μας είπαν ότι κάνουν έρευνες και δεν μπορούν να πουν τίποτα. Περιμέναμε να πάρουμε τον φάκελο να δούμε τι γίνεται. Ωστόσο ο φάκελος δεν έχει πάει ακόμα στην Εισαγγελία.

- Δεν έχει πάει ο φάκελος στην Εισαγγελία;
Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι πήγα στην Αντιτρομοκρατική και ρώτησα να δω τι έχει γίνει. Και μου είπαν ότι δεν μπορούν να πουν τίποτα γιατί η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

--Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ...--

- Εξετάστηκαν οι υπολογιστές;
Δεν βγήκε κάτι. Ερευνώνται ακόμα. Εχω όμως να σας πω ότι υπολογιστές που πήρε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από παλαιότερη υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί το troktiko και είχαν γίνει μηνύσεις δεν επεστράφησαν ποτέ. Οι υπολογιστές που πάρθηκαν την πρώτη φορά ΔΕΝ έχουν επιστραφεί.

- Οι έρευνες;
Κανένας δεν μας έχει πει τίποτα. Δεν ξέρουμε τίποτα. Μόνο η Αντιτρομοκρατική ήρθε και πήρε κατάθεση από την κόρη μου δύο φορές και από τον Περικλή, τον αδελφό του Σωκράτη. Τίποτε περισσότερο.

--Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ--

- Στον κ. Χρήστο Παπουτσή έχετε πάει;
Εχω να σας πω για τον κ. Χρυσοχοΐδη. Βγήκε και είπε ότι ήξερε τους τρομοκράτες. Αυτό που είπε πέρασε στα ψιλά, αλλά είναι πολύ σοβαρό. Γνώριζε τους τρομοκράτες και δεν προστάτεψε τον Σωκράτη; Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Πραγματικά δεν έχουμε λόγια. Περιμένουμε να δούμε τον φάκελο για να βγάλουμε άκρη. Αν μας δώσει ο εισαγγελέας τον φάκελο, θα δούμε κι εμείς τι θα κάνουμε.

- Από εδώ και πέρα τι προτίθεστε να κάνετε;
Ο,τι μας φωτίσει ο Θεός. Αν δεν μπορέσουμε να φύγουμε από την Ελλάδα…

Η ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ...

- Η σύζυγός του και κόρη σας πώς βιώνει την κατάσταση;
Η κόρη μου πήγε και ήρθε από την κόλαση. Ηταν έγκυος τριών μηνών, τρομάξαμε να τη συνεφέρουμε. Της κάναμε τέσσερις μεταγγίσεις αίματος για να μπορέσει να σταθεί στα
πόδια της. Είναι ένα πιστό παιδί και με τη βοήθεια του Θεού ελπίζουμε να τα καταφέρει. Το παλεύει. Πάντα όμως θα υπάρχει ένα τεράστιο γιατί. Αυτό θα μας βασανίζει, το γιατί. Η κόρη μου έχει την οικογένειά της και τα αδέρφια του Σωκράτη, όμως δεν παύει να προσπαθεί με πολύ μεγάλο κόπο να σταθεί στα πόδια της. Τέτοια σοκ ακόμη και κομάντος χρειάζονται τη βοήθεια ειδικών και πολύ χρόνο για να τα ξεπεράσουν. Φανταστείτε ποια είναι η θέση μιας απλής γυναίκας που είδε τον άνδρα της να δολοφονείται μπροστά στα μάτια της.

- Τα δικά σας συναισθήματα;
Πικραμένος είμαι. Αν δεν είχα οικογένεια, θα έφευγα από την Ελλάδα. Με έχει απογοητεύσει. Είναι μια μπανανία. Πώς την έχουν καταντήσει έτσι τη χώρα; Να μπορεί ο καθένας να πυροβολεί και να σκοτώνει έναν αθώο άνθρωπο και κανένας να μην δίνει λόγο σε κανέναν;

- Από την Πολιτεία ποιος σας στάθηκε;
Ουδείς! Ακόμη και το αίτημά μας για τον τάφο του Σωκράτη, να τον κρατήσουν πέντε χρόνια αντί για τρία έτσι ώστε να μπορέσουν να τιμήσουν τη μνήμη του τα παιδιά του, μας είπαν ότι είναι πολύ δύσκολο. Στα τρία χρόνια πρέπει να αδειάσει ο χώρος, μας είπαν. Για ποια Πολιτεία μού μιλάτε; Δεν υπάρχει Πολιτεία. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο από το να βρει τον χρόνο της και να ψάξει την υπόθεση. Ξέρετε ότι στην πολυκατοικία του Σωκράτη οι άνθρωποι φοβούνται; Εχει αδειάσει. Αδειασαν τα διαμερίσματα. Φοβούνται!
Αυτό που τους ζητάμε είναι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να μπορεί κάποιος στον τόπο αυτό να αισθάνεται σαν Ελληνας πολίτης και ασφαλής.

Ολοκληρη τη συνεντευξη που δωθηκε στους Δημητρη Πωποτα και Αρια Καλυβα,μπορειτε να τη διαβασετε στο Πρωτο Θεμα

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου